Vaihteeksi jotain muuta 3D-korttien ja leimailun lisäksi. Löysin askartelukaupasta pergamenttia ja tein siitä pari hieman erilaista korttia.

Olen joskus tehnyt samantapaisia kokeiluja kuultopaperilla. Sen kanssa pitää olla kovin varovainen, ettei paina liian kovaa. Kuultopaperi rikkoutuu helposti eikä kuvio muutenkaan erotu niin hyvin kuin pergamentista. Tämä kuvio on peräisin yhdestä paperiaskartelukirjasta vähän mukaeltuna. Reiät on pistelty nuppineulalla. Pistelyynkin löytyy erilaisia puikkoja, mutta mikä tahansa terävä neula käy mielestäni ihan yhtä hyvin.

1403165.jpg

Tämän kortin kuva on tehty kolmeosaisella Fiskarsin sablonilla. Valkoiset osiot ovat kovin epätasaisia, vielä on sopivan kohokuviointikynän valinta hankalaa.    

1403199.jpg

Pergamentin kiinnitys korttiin on ihan yhtä hankalaa kuin kuultopaperinkin. Liimaus kipristelee ja teipitkin näkyvät helposti. Ylemmässä kortissa pergamenttikuva on kiinnitetty kulmista nauhanpätkillä ja alemmassa se on teipattu kannen ja taustapaperin väliin.

Ostin myös sinistä ja punaista pergamenttia, mutta vielä en ole niitä kokeillut. Uskoisin, että niillä saa tehtyä myös ihan mukavan näköisiä kuvia.