...ja minä yritän rientää perässä. Jouluun on enää pari viikkoa aikaa, joka vuosi se tulee yhtä yllättäen. Onneksi olemme jo vuosia sitten sopineet, että emme osta aikuisille joululahjoja ja lapsillekin vain jotain pientä. Tällä tavalla säästyn monelta stressihetkeltä kauppojen ruuhkissa ja miksi ihmeessä pitäisi ostaa väkisin jotain ihmisille, joilla on jo kaikkea.

Onneksi näitä lahjottavia ei ole kovin montaa; äidille hankimme veljen kanssa jotain yhdessä. Tai siis minä hankin ja veli osallistuu kustannuksiin. Jostain syystä emme ole koskaan veljen kanssa ostelleet lahjoja toisillemme. Ehkä syynä on ikäerommekin, muutin pois kotoa kun hän vasta aloitteli koulua. Omat lapset ovat jo aikuisia, mutta heidät tietysti lasketaan aina lapsiin. Tänä vuonna molemmille on tarjolla kuntosalimaksuja, näin yhdessä sovimme. Ehkä jotain pientä lisäksi jos jotain keksin. Kummankin avopuolisolle pitäisi vielä jotain keksiä. Heidän lisäkseen lahjottavia ovat kummipoika ja -tyttö. Olen yleensä myös antanut jotain pientä kummankin sisaruksille. Miehen kanssa olemme myös sopineet, ettemme osta toisillemme mitään. Sen sijaan on jo tiedossa yksi kylpyläviikonloppu.

Meidän perheessä minä olen aina huolehtinut joulu- ja muistakin lahjoista ja muutenkin lähes kaikista jouluvalmisteluista. Mutta niinhän se taitaa olla useimmissa muissakin perheissä. Tai minun osaltani jouluvalmistelut tarkoittavat leipomista ja ruuanlaittoa. Joulusiivouksen teemme aina yhdessä, muutenkin kotityöt on jaette mielestäni aivaan tasapuolisesti. En ole mikään himoleipoja tai ruuanlaittaja mutta kyllä piparit ja joulutortut pitää itse leipoa. Yleensä ne kuitenkin syödään vasta joulun jälkeen, ja on pakastimesta vielä juhannuksenakin löytynyt joulutorttuja. Tänään tein kaksi satsi piparitaikinaa ja toivon saavani tyttären kaveriksi huomenna niitä leipomaan. Ehkä kuitenkin ensin käymme jumpassa ja sen jälkeen voisi hyvillä mielin vähän herkutella.

Vaikka lahjat on suunniteltu suurimmaksi osaksi, vielä on yksi ongelma; mitä ihmettä annan 14-vuotiaalle kummitytölle joululahjaksi?