Se tarkoittaa Kotimaisten kielten tutkimuskeskusta. Lueskelin iltapäivälehtiä ja sieltä osui silmiini pieni kirjoitus, jossa oli linkki Kotuksen sivuille www.kotus.fi. Kieliblogissa oli useita mielenkiintoisia kirjoituksia. Paljon muitakin tutustumisen arvoisia kirjoituksia, esim. nimien taivutukseen liittyviä, löytyi useita.

Myönnän, että minussa asuu pieni kielipoliisi, jota erityisesti ärsyttää yhdyssanojen väärinkirjoitus. En erityisesti tarkoita näitä blogikirjoituksia, vaan yleensäkin kirjoitettua tekstiä. Onkohan englanninkielen vaikutusta, että yhdyssanoja on alettu kirjoittaa erikseen, englannissahan yhdyssanoja ei juurikaan ole. Kyllä kuuluu kirjoittaa juhannusaattoilta ja onnittelukortti, eikä juhannus aatto ilta tai onnittelu kortti. Lukemista helpottaisi myös pisteiden ja pilkkujen käyttö.

Tämä ei kuitenkaan nyt ole tarkoitettu arvosteluksi muiden kirjoituksia kohtaan, löytyy aivan varmasti virheitä omistakin jutuista. Onhan kiva lukea puhekielellä tai murteella kirjoitettuja juttuja, mutta yhdyssanat kirjoitetaan aina samalla tavalla murteestakin riippumatta.

Ja yhdyssanojen oikeinkirjoitushan nyt tässä juhannuksen sateisessa säässä on se kaikkein tärkein asia. No eipä tietenkään, se nyt vaan tuli lehtiä selatessa mieleen. Eli tekemisen puutetta taitaa minullakin olla.